Afgelopen jaar is voor veel bedrijven duidelijk geworden wat wij al langer wisten: dat luchtkwaliteit in panden ontzettend belangrijk is. Anderhalve meter afstand houden geeft namelijk schijnveiligheid als de luchtkwaliteit niet gegarandeerd is. Gelukkig hebben wij het afgelopen jaar op verschillende locaties de luchthuishouding mogen inregelen of controleren. In dit blog vertellen we je graag over onze hoogtepunten van het afgelopen jaar!

Snel handelen vanwege corona

Deels in opdracht van Strukton, deels in opdracht van het Máxima Medisch Centrum zelf, helpen wij aldaar diverse afdelingen ingeregeld. Mede wegens corona moest er een nieuw pop-up IC en andere tijdelijke afdelingen worden ingeregeld. Vanwege de ernst van de zaak was het hier snel schakelen om onder andere een leegstaande afdeling weer gebruiksklaar te maken voor de toename van patiënten.

In Bergen op Zoom hebben we vanwege corona de gehele luchthuishouding van de lokale Rabobank gemeten en inzichtelijk gemaakt of de luchthuishouding nog op orde was. We hebben gekeken hoeveel er geventileerd werd en hoeveel mensen veilig in die ruimte konden zitten.

Luchtkwaliteit kantoren

Met onze partner Unica Group, een van de grootste technisch dienstverleners, hebben wij ook weer meerdere mooie projecten aan mogen pakken in de regio West-Brabant. Zo hebben we het hoofdkantoor van CZ in Tilburg luchtzijdig ingeregeld nadat alle constant-volumeregelaars zijn vervangen door variabele volumeregelaars. Ook het gemeentehuis te Etten-Leur hebben we luchtzijdig ingeregeld. Bovendien hebben we geluidsmetingen uitgevoerd om te kijken of de inductie-units niet te veel geluid produceerden. Daar waar nodig zijn aanpassingen gedaan.

Daarnaast hebben wij voor Strukton ook het een en ander gedaan voor de Philips Healthcare bouwdelen QP en QR te Best. Op het zogenaamde Philips Innovation Center hebben wij met een gefaseerde uitvoering al het een en ander luchtzijdig ingeregeld, maar staan er voor 2021 ook nog wat werkzaamheden gepland tot en met juli.

Vooruitblik 2021

Wij verwachten dat de door corona ontstane trend rondom de kwaliteit van de lucht en ventilatie komend jaar door gaat zetten. 2020 was een jaar met veel uitdagende nieuwe projecten voor Hitse. Wij hopen dat onze klanten en partners ons ook in 2021 weer weten te vinden. Via deze weg willen we jullie bedanken voor hun vertrouwen; graag zien we jullie weer in 2021!