Unica is een snel groeiende organisatie – in de afgelopen vier jaar is het in omvang zelfs verdubbeld. Het bedrijf zit door heel Nederland met diverse vestigingen en is een van de grootste technische dienstverleners van ons land. Maikel de Leijer is projectmanager voor werktuigbouwkundige installaties bij de vestiging van Unica in Oosterhout. Hij werkt regelmatig samen met Hitse en deelt zijn ervaringen met John graag.

Partner voor luchtzijdig inregelen

Als landelijk opererend bedrijf is het werkgebied van Unica niet in één zin te vangen. Onlangs werden nog de bedrijven Gerco en Applicom en Pranger-Rosier overgenomen, actief in passieve brandveiligheid. De activiteiten van Maikel spitsen zich vooral toe op de werktuigbouwkundige installatiebranche. “Dat gaat van sanitaire installaties en CV-koelinstallaties voor torenflats zoals de Trudotoren op Strijp-S tot hoogwaardige laboratoriums (zoals Differ op het TU/e-terrein) met hoge eisen aan luchtkwaliteit”, vertelt hij. “We zijn bijvoorbeeld actief voor stadshuizen, gemeentehuizen, asielzoekerscentra, wooncomplexen en industriële nieuwbouwprojecten voor diverse Brabant Water zuiverings- en onthardingsgebouwen.”

Inmiddels is Hitse alweer zo’n 10 jaar werkzaam voor Unica. “Ik denk dat wij door gedeelde contacten bij John zijn uitgekomen”, kijkt Maikel terug. “Wanneer er iets luchtzijdig of waterzijdig ingeregeld moet worden, weten we hem te vinden. Zoals je ziet zijn gaat dat van kleinschalige projecten tot grote, omvangrijke projecten.”

Accuraat en flexibel

Momenteel is Unica bezig met de installatie van de Eindhovense Trudotoren, een in het oog springende woontoren op Strijp-S die ook wel ‘het eerste verticale bos van Nederland’ genoemd wordt. “Hier gaat John binnenkort ook aan de slag voor ons”, vertelt Michael. “Het gaat om 125 appartementen en diverse commerciële ruimten die allemaal lucht- en waterzijdig ingeregeld mogen worden.”

De reden dat Michael steeds weer bij Hitse uitkomt is volgens hem tweeledig. “John is enorm accuraat en flexibel”, legt hij uit. “Uiteraard is John een vakman die weet wat hij doet en wat wij moeten doen als het de installatie aan iets ontbreekt, maar zijn flexibiliteit is voor ons echt een toegevoegde waarde. Hij probeert altijd ruimte in zijn agenda te maken als wij een opdracht bij hem neerleggen. Soms is dat op de korte termijn, maar dan probeert hij er altijd een mouw aan te passen. Ook andersom, als een project ineens wat vertraging oploopt, is het voor John vaak ook geen probleem als we dat doorschuiven.”

Onderling vertrouwen

Volgens Maikel zie je die flexibiliteit ook terug in het werk zelf. “De ene keer is een opdracht wat groter dan gedacht, de andere keer valt dat tegen”, zegt hij tot slot. “Dat weten we van elkaar en dat accepteren we ook van elkaar. Die wisselwerking is ontstaan op basis van jarenlang onderling vertrouwen. We weten wat we aan elkaar hebben.”