Onze directeur John werkt voor opdrachtgevers door het hele land. Dat betekent dat hij regelmatig op bijzondere locaties aan gave projecten mag werken. Hij neemt je graag mee naar twee van zulke projecten. John vertelt wat het inhoudt en wat wij voor deze opdrachtgevers (mogen gaan) doen.

Jumbo-Visma ‘Service Course’ – bedrijvenpark De Brand (Den Bosch)

Het hoofdkantoor van sportteam Jumbo-Visma was uit zijn jasje gegroeid op de vorige locatie. Tijd dus voor een verhuizing! “Het gebouw gaat bestaan uit twee gedeeltes – een kantoorpand en een magazijn”, legt John uit. “Vanuit deze nieuwe Service Course moet de gehele sportploeg ondersteund worden, dus zowel wielrenners als schaatsers. In opdracht van Wijnen installatietechniek heb ik het gehele systeem luchtzijdig en waterzijdig ingeregeld. Bij een nieuw systeem, zoals hier het geval was, moet dat nog vanaf nul ingeregeld worden. Ter vergelijking, bestaande systemenzijn vaak al ingeregeld en hoeven alleen nog even ter controle ingeregeld worden.”

De luchtkwaliteit was voor dit project erg belangrijk – niet alleen voor de medewerkers op kantoor, maar ook voor het personeel (én de materialen) in het magazijn. De luchtkwaliteit dient bepaalde waardes te hebben.

Facilitaire Dienst (DUB30) – Universiteit Maastricht

Facility Services is één van de vijf servicecentra van de Universiteit Maastricht, die de naam DUB30 heeft gekregen – vernoemd naar het adres, Duboisdomein 30. Studenten, medewerkers en bezoekers van de zes faculteiten krijgen van hier uit een breed pakket aan diensten ter ondersteuning van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

“Via bouwgroep Heijmans mag ik hier de reeds bestaande installaties luchtzijdig en waterzijdig gaan inregelen”, aldus John. “Het gaat hier om de verbouwing van een bestaand pand, dus is het voor mij zaak om alles goed na te lopen en controleren van zowel de installatie als de aanwezige rapportages.”

Flexibel en divers werk

Als inregeltechnicus word je vaak als laatste bij een project betrokken om het gebouw compleet te maken. Dan heb je soms ook te maken met verschuivende planningen en deadlines. “Daarom is het belangrijk om jezelf flexibel op te stellen”, weet John. “Dat is niet altijd even makkelijk, maar we proberen onze klanten daarin zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat maakt dit werk zo leuk en divers, zeker als je mag bijdragen aan gave projecten zoals de twee hierboven!”