Als ze ergens het belang van optimale luchtventilatie weten dan is het wel in het ziekenhuis. Rob van Steenbergen van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven werkt daarom al een paar jaar samen met Hitse. Na een eerste positief project werd voortaan al het inregelwerk uitbesteed aan ons. Rob vertelt hoe die vertrouwensband tot stand is gekomen.

Onafhankelijk inregelen

“Het was mijn collega Mark Raaijmakers die als eerste heeft gewerkt met John”, herinnert Rob zich. “Zijn eerste klus was het inregelen van de moeder en kind-afdeling van gebouw V – het vrouw-moeder-kind-centrum. Hij maakte op basis van zijn observaties een rapport met waardevolle adviezen. Sindsdien zijn we vaker gaan samenwerken.”

“Als coördinator van de werktuigkundige werkzaamheden binnen het MMC werk ik veel samen met John”, gaat Rob verder. “De eerste keer was bij Poligebouw D. We liepen tegen klimaatklachten aan na de ingebruikname van de afdeling en hebben destijds John ingeschakeld om dit bouwdeel in totaliteit opnieuw in te regelen.”

Vroegtijdig adviseren

Het inregelen van een installatie zorgt ervoor dat deze voldoet aan de specificaties en binnenklimaatcondities die op hun beurt weer voldoen aan normen, voorschriften en klantwensen. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van het tijdig betrekken van de inregeltechnicus bij het ontwerp. Zo ook Rob van het MMC: “Bij diverse projecten is John er al in een vroeg stadium bij gehaald. Met de betrokkenheid van John is er al veel energie bespaard. Ook bekijkt hij met de ons naar het besparen van installatie delen zoals inregelkleppen waarbij hij het systeem toch nog zo optimaal mogelijk kan inregelen.”

Sinds maart is de situatie in het ziekenhuis behoorlijk veranderd. Er moesten aanpassingen gedaan worden om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende zorgvraag vanwege het coronavirus. “Bij een bouwdeel waarvan de eerste verdieping buiten gebruik was hadden we het systeem luchtzijdig afgesloten om energie te besparen. John was meteen bereid om deze afdeling weer samen met ons operationeel te maken. Zo konden we deze afdeling weer snel in gebruik nemen.”

Eerlijk en flexibel

“John staat altijd voor je klaar”, zegt Rob overtuigend. “Wanneer de nood aan de man is begint hij op tijd, werkt hij langer door, of komt hij in het weekend terug. Die flexibiliteit is een pré in een ziekenhuis. Zeker in de afgelopen periode deed John er alles aan om adequaat in te springen op de noodzaak die bepaalde projecten ineens kregen. John is open en eerlijk, geeft gedegen advies, en vertelt wat hij anders zou doen als hij mogelijke knelpunten ziet.”